Dette er et videregående kurs i utdanningen til KST – terapeut.

KST til Barn, del 1 (32 timer): 3. – 6. oktober 2024

Forutsetning: KST I – III   fra Sirius, Stanley Rosenberg Institutt, Fulcrum eller tilsvarende

Kurset består av to deler, Kursavgift pr del: kr 5950,-
Det er kun del 1 som er obligatorisk i KST – utdanningen

Mange mennesker er født med problemer i kranio-sakral systemet Enkel KST- behandling kunne medvirke til å normalisere en utvikling både mentalt, følelsesmessig og psykisk.Stress-forskning viser at ca 25 % av 7-årige har innlæringsvansker, ref Dr Steven Porges, som mener at den type utfordringer er resultat av dysfunksjonelle ubalanser i det autonome nervesystemet.
En dreiet occipital-knokkel kan godt være årsak til ubalanser. Både 9. 10. og 11. kranienerve går sammen med store blodårer igjennom åpningen mellom occipitale og temporal-knokkelen – foramen jugulare (halsvenehullet). Irritasjonen av den X. kranienerve forekommer å være årsaken til dysfunksjonen, og derved en alminnelig årsak til innlærings-vansker.
I boken «Cranio Sacral Therapy» refererer Dr John Upledger at over halvparten i en større undersøkelse av barn i kategori fumle /tumle, innlæringsvansker eller følelsesmessige ubalanser, fikk hjelp av KST –behandlinger.

Fødselen
Når barnet kommer gjennom fødselskanalen, skjer det en betydelig kompresjon av babyens kropp og voldsomme krefter kan påvirke hodet, ryggraden eller halebeinet. Et forskningsstudie i USA av en osteopat, Viola Frymann, konkluderte at 80-90% av alle babyer lider av fødselstraumaer i større eller mindre grad. Kun ca. 10% har ingen merkbar forvridning i hodets form eller mobilitet etter fødselen. Resten har tegn på fødselstrauma – 10% har betydelige forvridninger.
Babyens kranium er ved fødselen meget annerledes enn kraniet hos en voksen. Knoklene er ikke vokset sammen enda til et hård, ossificeret (beskyttende) skall. I stedet er de individuelle knoklene sammenbundet av tykke bindevevsmembraner.
Denne kombinasjon av knokkellområder og bøyelige membraner gjør kraniet fleksibelt under fødselsprosessen. På denne måten kan det relativt store kranium forandre form, mens babyen drives frem under stort trykk gjennom den relativt smale fødselskanalen.

Den 10. og 11. kranienerves funksjon
En endring i formen av foramen jugularis kan stramme membranen over åpningen. Denne endringen av membranens spenning kan skape dysfunksjon i kranienervene eller redusere blodstrømmen fra hjernen.
Bortsett fra overlapning oppstår de fleste problemene fra fødselstraumer i atlas- occipitalleddet og i foramen jugulare. De er ikke synlige for foreldre eller andre med mindre personen er godt trenet og har mye kranio-sakral-erfaring med babyer.
Disse problemene er usynlige – men effekten viser sig på forskjellige stadier i barnets utvikling

Hos babyen: Kolikk, Søvnløshet, Sutteproblemer, Svelgeproblemer, Hyppig gylpen eller oppkastninger
Og senere: Lese – skrive problemer, Problemer med oppførsel, Muskel-skjelett problemer, som f.eks. scoliose

Barnet får det bedre jo tidligere det får behandling, og – barnet kan utvikle sig normalt. Jo lengre tid, der går før behandling, jo mere integrasjon og utvikling går barnet glipp av. Utviklingen halter bakut både intellektuelt og følelsesmessig.
På kurset KST til Barn, Del 1 gjennomgås selve fødslene i detalj, alle stadier demonstreres.
Det undervises i teknikker som kan håndtere dysfunksjoner som høyst sannsynlig stammer fra selve fødselsprosessen, herunder blant annet. Generell avspenning av kranium, kraniebunn og nakke.  Occipital teknikker, Strekk av duralrøret, Test av Sacro-iliaca leddet., Columna vertebralis, Clavicula og de 2 første ribbein

Forutsetning for deltakelse: KST I – III
Kurset består av to deler.
Dato KST til barn, del: 3. – 6. oktober 2024
Dato KST til barn, del 2 tilbys ved behov
Kursavgift kr 5950,-
Ved påmelding, depositum kr 2000,-
Dette er inkludert administrasjnsutgifter kr 500,-


Studieområder:

  • Hvordan kraniet og de andre strukturene rundt kraniosakralsystemet utvikler seg
  • Metodikk for å evaluere og behandle barn på ulike alderstrinn
  • Evaluering av kraniosakralsystemet etter fødselen
  • Downs syndrom og andre tilstander som har klar genetisk årsak
  • Autisme og andre innlærings- adferds – eller utviklingsproblem med ulik eller blandet årsak
  • Skader i nervesystemet

Sted: Sirius, Haugesund
Kursavgift: pr del kr 5950,,-
Depositum ved påmelding kr 2000,-

Faglærer: Anne Britt Mallqui, KST – og Muskelterapeut. Lærer på Sirius siden 2007
Informasjon & Påmelding: post@sirius-skole.no

www.sirius-skole.no