KranioSakral Terapi (KST) – NNH godkjent.
Som eneste stedet i  Norge, kan du på Sirius Naturterapeutisk skole i Haugesund ta en SABORG – godkjent Alternativ utdannelse i KST
NNH er medlem i SABORG, og som ferdig KST  terapeut blir du offentlig registrert i Brønnøysund .
Du kommer også i NNH sitt register for godkjente terapeuter. Vi er stolte over å kunne tilby en kvalitetssikret KST –  alternativ utdanning.
Kursinnholdet bygger på seriøse kilder fra Osteopati og kranielle behandlingsteknikker.
Vi har siden 2004  gjennomført kursrekken på Sirius til både KST – og Muskelterapeut, begge alternative studiene er NNH-godkjent.
Det tilbys kontinuerlig moduler som KURS KST i hovedmenyen. Det gis diplom for hvert modul.

Neste KST:  Høsten 2023
Den alternative KST -utdanningen er biomekanisk, men mot slutten er det modul med biodynamisk KST. ( KST hjerne og sirkulasjon)
Man kan melde seg på hele kursrekken, og har da en sikker studieplass. Man kan også melde seg på et modul om gangen. 

I studiet inngår: 
KST I – III
KST IV-VI
ALFA KST
KST til barn del 1
Meridian – og energiteknikker
KST hjerne, sirkulasjon og new direction
Organ/ Visceral release, del 1  og 2

Kursrekken inneholder ca 400 timer KST- undervisning, og gjennomføres som et deltids-studie over 2 år.
Du er 4 dager på skolen hver 4.- 5.  uke. Kursavgift Kr 5950,-  pr del.

Vi kan tilby rimelig overnatting Det faktureres i forkant av hvert kurs. Det kan innvilges individuell avdragsordning.
Opptak: Det er rullerende opptak, kursister registreres i den rekkefølge som de melder seg på. Max 9 studenter pr kull

KST I – III:  Høsten 2023
KST I: 24. – 27. august
KST II: 21. – 45. september
KST III: 26. – 29. oktober
Oppsamling& repetisjon / prøve: 1. – 2. desenber
Prøve: 3.desembere
Kursbevis og Diplom 🙂 

Dette er et solid grunnkurs / grunnutdanning på  samlet 112 timer. Her lærer du grunnleggende generelle Biomekaniske KranioSakrale  teknikker fra Alain Gehin, Anatomi i det KST-systemet, KranioSakral balansering og  lokalisering av blokkeringer i KranioSakral-systemet.

VÅREN 2024
Meridian – og energiteknikker: 8. – 11. februar

ALFA KST:
Epigenetikk/ kvantefysikk og hjernens elektriske bølger (Bruce Liptons forskning). Avbalansering av hele kroppen på flere plan, – det fysiske, psykiske og spirituelle / tankeplan. Ny generell behandlingsprotokoll og avkodning av innlagte programmeringer og forestillinger. 

KST IV – VI: VÅREN 2024
KST IV: 7. – 10. mars
KST V : 9. – 12.mai
KST VI: 13. – 16. juni
Her arbeider vi dypere og mer presist, samt utvikler mye større forståelse for kraniets mekanismer.Her blir du kjent med ca 80 nye teknikker, og du får flere nye flotte protokoller blant annet en utvidet whiplash-protokoll. Du lærer også å behandle Lock-foot med KST og se sammenhengen mellom lås i mellomfotens knokler, maksilla, temporalknokkel og kjeveleddet, noe som har stor betydning for kroppens posisjon. Det undervises også i behandling av nakkevirvlene, som påvirker nakken selv, men også øyenmusklene som ledd i skjeløyd behandling på barn, men også synsforstyrrelser og ikke minst er disse musklene også involvert ved whiplash.

KST barn 1: 8. – 11. august 2023
På dette  kurset arbeiders det med behandling av barn i alle aldre. På del I er det fokus på det såkalte «normale» , mens vi på del II lærer å jobbe med terapi og teknikker til syke barn, både psykisk og fysisk.

KST hjerne og sirkulasjon & New direction Høsten 2023
D
el 1: 3. – 8.oktober
Del 2: 14. – 17. november
Kurset gir en inngående undervisning i  nerver, blodsirkulasjon til og fra hjernen, og de forskjellige områder i hjernen. teknikkene det arbeides med vedrører spesifikt de områder i hjernen som har med bearbeidelse med følelser å gjøre – og hvilken innflytelse det har på klientens emosjonelle tilstand.

Organ / Visceral Release VÅREN 2025
Del 1: 27. – 30. mars
Del 2: 22. – 25. mai

Oppsamling / repetisjon hele KST – utdanningen inkl fordypningsoppgaven: 12. – 15 juni 2025

Praktikk / klinisk praktisk trening: 31. juli – 3. august
Avsluttende eksamen:  20.oktober 2025
DIPLOM & VITNEMÅL 🙂

KranioSakral terapi er en behandlingsform som først og fremst løser problemer i muskler og skjelett.   Alfa KST, 1
Har skjelettet en vridning, låsning eller løsning i f.eks bekkenområdet, påvirkes en eller flere muskler som nødvendigvis må kompensere for denne ubalansen. Først rettes skjelettet opp, deretter avbalanseres muskulaturen i og omkring f.eks bekkenet/ryggraden. Har man ikke rettet opp i skjevheter i skjelettet, vil en behandling av muskelen kun holde kort tid idet en muskel vil prøve å kompensere for trekket i skjelettet, og derav forbli spent / gi smerter.
Kroppens nerver passerer igjennom åpninger i kraniet, langs ryggraden og går ut fra ryggmarg eller ryggrad til kroppens ulike organer, muskler og vev. Kranienervene kan ligge i klemme pga forvridning i kranieknoklene, eller skjev 1.halsvirvel. Dette kan gi problemer som kolikk, søvnløshet, sutteproblemer, hyppig raping eller gulping. Senere kan det gi utslag i innlæringsproblemer, problemer med oppførsel, muskel- og skjelettproblemer som skoliose. Behandles barn på 7, 10, eller 15 år får en raskt resultater.

Det kan også være forskyvninger i knoklene slik at blodets sirkulasjon til og fra hjernen påvirkes negativt. Den positive virkningen av KST teknikker er frigjørelsen av eventuelle spenninger i leddene mellom knoklene, avslapping av de sterke membranene som holder hjernen på plass og dermed forbedrer hjernevæskens og blodets sirkulasjon. KST kan derfor være gode til alle hodesmerter, migrene, nakke- og skuldersmerter.

Behandlingen: På spesifikke steder på hodet, nakke, rygg og korsbein anvender terapeuten et meget lett trykk – 5 gram – tilsvarende vekten av ett stk A4 papir. Klienten opplever en dyp form for avslapping, men vil samtidig være våken og parat. Det er individuelt hva som skjer når man mottar KST-behandling. Men når knoklene kan bevege seg fritt i forhold til hverandre, hjernehinnene er frie og elastiske samt at det er gitt slipp på indre /ytre muskelspenninger og smerter, slapper vedkommende av og blir følgelig i stand til bedre å overskue sin tilværelse. Det blir mao frigjort verdifulle ressurser til å gjenoppbygge seg selv på ytre og indre plan.

KranioSakral Terapeuter har i mange år interessert seg for og arbeidet med områder som:

Ømme nakke – og skuldermuskler, Hemoroider, Hodepine, spenningshodepine, Migrene, Stress, Menstruasjonsproblemer, Ryggsmerter, Konsentrasjonsproblemer, Hukommelsesproblemer, Øresus, Sammenbitte kjever, skjære tenner, Bekkenløsning / bekkenlåsning, Svimmelhet, Spente, harde muskler, Autisme, Hjertebank, Angst / depresjon, ADHD, Brystsmerter

Økonomi og finansiering: Alle samlinger på skolen varer 4 dager. Tider torsdag / 1. dag Kl 10 – 16  fredag + lørdag kl. 09 – 17 Søndag kl 09 – 16
Kursavgift pr samling er kr 5950,- det faktureres på forkant.
Inkludert oppsamling & veiledning og Klinisk praksis er det 13 samlinger i utdanningen.
Samlet kursavgift over 2 år ca kr 80.000,- inl. veiledningsdager /prøve KST III. Alle kompendier inkludert. Individuelle avdrag kan avtales.

Avsluttende eksamen inkludert faglærer, sensor, evaluering & sensurering av fordypningsoppgaven  etc kr 5600,-
Totalt for KST – utdanningen ca kr 80. 000,- over 4 semestre. Be om plan for økonomi / finansiering.
Ved påmelding signeres en skolekontrakt.

For spørsmål eller noe du lurer på, ta kontakt med Sirius på:
post@sirius-skole.no eller tlf 97171616

www.sirius-skole.no