Lær å bruke meridianer, finne triggerpunktene og å behandle muskelsmerter
Dato: fredag 8. -søndag 10. november 2024 (2,5 dag)
Kursavgift kr 3950,-
Sted: Sirius i Haugesund
[/dt_sc_Box]

Kurset er et begynnerkurs, her får du innføring  i kroppens meridianer, triggerpunker og hvilke smerter som er relatert til triggerpunktene.
Du lærer å finne triggerpunktene og hvordan du kan behandle dem for å dempe smerte. Triggerpunkter kan sende reflekssmerter til andre steder på kroppen, og i dag vet vi hvor de ligger, oftest i forutsigelige mønstre. Dette er et kjekt og praktisk manuell terapeutisk kurs, og passer til enhver terapiform… supert for både øvede og begynnere..

På kurset går vi i dybden på to meridianer og de tilhørende muskler. Her finner vi bla. bihuleproblematikk, menstruasjonsproblematikk, kjeveproblematikk og mye mer. Når man jobber med musklenes meridian, kan vi få overraskende resultat på selve triggerpunkt behandlingen, ofte finner vi opptil flere ubalanser som kan referere til denne ene meridianen

Du lærer relevante muskler til de to meridianeneTriggerpunkt, m suboccipitale og sammenhengen mellom muskelen, meridianen og  meridianpunkter.  Du vil  også lære å bruke «ørefrø» på meridianpunkter, aktivere og strekke / stryke gjennom meridianene på ulike måter.
Muskulære triggerpunkter er små, ømme punkter i muskelen, og finnes på helt bestemte steder på de ulike musklene. Overbelastede triggerpunkter vil kunne gi smerter og redusert funksjon, da er de aktive triggerpunkter. Et aktivt triggerpunkt kan gi lokal smerte, men oftest stråler smerten ut til helt andre steder i kroppen.

Med kunnskap om triggerpunkter og dens smertereferanser i kombinasjon med muskelens meridianpunkter gjør dette til en effektiv form for å muskulær smertebehandling, – og det med det beste verktøy som finnes : din egen hender                           Meridianer

Den skrå halsmuskelen har f.eks  smertepunktene sine over øynene, i pannen, i bakhodet og på issen, mens musklenes triggerpunkter ligger i muskelfiberens lengderetning. Årsaken til smerten ligger altså ikke der hvor smerten er men  et stykke vekk
OBS: Kurset  gir kompetanse til å delta på spesifikke behandlingskurs i utdanningen til Muskelterapeut. for eks. «behandling av nakke, skuldre og armer».
Max 9 studenter

Forutsetning: Ingen forutsetning, kurset er et begynnerkurs, åpent for alle
Dato: 8. – 10. november 2024
Tider: Fredag kl 17 – 21|
Lørdag kl 09 – 17, søndag kl 09 – 16
Sted: Sirius,  Kvalamarken 5,  Haugesund

Faglærer: Ann Elin Helgøy, KST – og Muskelterapeut, Lærer på Sirius siden 2007
Kursavgift: kr 3950,-
Ved påmelding, depositum kr 1000,-
Påmelding: post@sirius-skole.no