18
jun

0

Klassisk massasje

Klassisk Massasje.

Helsemassasje på Sirius ligger tett på det som kalles Klassisk svensk massasje utviklet av svensken Per Henrik Ling tidlig på 1800- tallet. Den nederlandske Johan Georg Mezger satte de franske navnene på teknikkene vi kjenner den i dag – som for eksempel grunnteknikkene Petrissage og Effleurage.
Massering av kroppens muskler har tradisjoner 2000 år tilbake, men de aller fleste massasjemetoder i dag har hentet sin basis i Svensk Klassisk massasje (Swedish Massage).
Med ulike grep bearbeider man musklene og gjør dem mykere og mer elastiske. Dette øker sirkulasjonen og stimulerer hormon – og nervesystemet. massasje under skulder

Klassisk massasje kan brukes som forebyggende behandling og som ren avslappelse. Men ofte oppsøker klienten smertelindring i forbindelse med en rekke helseplager og tilstander.

Effekten av massasje Massasje virker avslappende og øker blod- og lymfesirkulasjon. Det autonome nervesystemet påvirkes som igjen reflektorisk øker blodgjennomstrømningen igjennom kapillærene sånn at sirkulasjonshastigheten samlet øker.Det frigis avslappende hormoner som oxytocin som fremmer ro og velvære, demper stress og senker angstnivået. Videre er det kjent at Oxytocin høyne smerteterskel, forbedre immunsystemet, senke blodtrykket og øke næringsopptaket til cellene. Når cellemetabolismen øker, produseres også mer energi. Tilhelingen av slitne og /eller skadet muskulatur går raskere, og fibrosedannelsen minskes.

Nyere forskning viser at massasje virker medisinreduserende samt reduserer musklenes spenning/gir økt avspenning, bedrer konsentrasjon, minsker produksjonen av stresshormoner og øker generell livsglede.
Forskere mener også at gjentagende økninger av kroppens produksjon av Oxytocin, gir en langtidseffekt som igjen har en innvirkning på produksjonen av andre hormoner i kroppen vår som: – Dopamin er et signalmolekyl i hjernen som påvirker følelsene våre i forbindelse med hjernens belønningssystem – Serotonin er et signalsubstans i sentralnervesystemet som påvirker søvn, appetitt, sexualdrift, sinnsstemninger

Bindevevsmassasje.
Kurset i Helsemassasje på Sirius inngår Bindevevsmassasje som også er utviklet fra Klassisk massasje. Bindevevet består av celler, fibrer samt en grunnsubstans.
Bindevevet har forskjellige funksjoner og endrer seg med alderen. Arrvev, stress, mangel på bevegelse, men også irritasjon, negative følelser og bekymringer frigjør hormoner fra blodet til vevet vårt. Som et resultat av alle disse påvirkningene blir kroppen stadig stivere.

Bindevevsmassasje er en metode som innebærer tøyning av bindevevet i huden som igjen påvirker de autonome nervetrådene i hudområdene fortrinnsvis på bekken, rygg og bolen. Dette har videre positiv innvirkning på blodsirkulasjon til de indre organer og deres funksjoner. Refleksmekanismene refereres til” den cutivicerale refleks”
Når terapeuten tilfører det rette trykket på bindevevet i den riktige retningen, kan klienten få gjenopprettet noe av den opprinnelige elastisiteten og overvinne effekten av for tidlig aldring.

Helsemassasje på Sirius er et grunnkurs i utdanningen til Muskelterapeut. Kan med fordel kombineres med nesten enhver terapiform.

Stine Røthing
Cand. scient
Rektor ved Sirius Naturterapeutisk skole