Kurs i Funksjonell Ernæring
Mat som medisin. Våren 2019

3  søndager

 1. søndag d. 17. februar

 2. søndag d. 17. mars

 3. søndag d. 28. mars

Den ernæringsterapeutiske tankegangen bygger på prinsippene fra funksjonell medisin, www.functionalmedicine.org utviklet på Institute for Functional Medicine i Washington, USA.

Eksperter? Stadig flere forstår at hva og hvordan de spiser har stor betydning for helse og livskvalitet. Derfor ønsker stadig flere å lære mer om mat. Ja, faktisk er det å få kunnskap om mat så populært at stadig fler har blitt selvutnevnte eksperter på kost og ernæring. Aviser, blader, blogger og kjendiser, alle vil ha et ord med i laget, og alle har løsningen på hvordan en kan spise seg sunn, slank og frisk. Men hva kan vi stole på? Hva stemmer, og kan maten vi spiser hjelpe oss til en friskere og bedre hverdag?

Formålet er blant annet å rydde opp i jungelen av tips, råd og kostholdsregimer som florerer ved å gi deg en grunnleggende innføring i ernæringsterapeutisk og funksjonell medisinsk tenkemåte. Alle 3 kurs vil derfor ta for seg grunnleggende, men for mange ny, kunnskap om næringsstoffene fett, protein og karbohydrater, gi økt forståelse for hvorfor du spiser som du gjør, og hvordan den maten du spiser påvirker deg.
Temaer som omtales:

 • Hva er ernæringsterapi
 • Hva er funksjonell mat
 • Barrierer for kost og livsstilsendring
 • Kroppens viktige balansegang – hva opprettholder den, og hva forstyrrer de
 • Makronæringsstoffene – fett, protein og karbohydrater
 • Mikronæringsstoffene – vitaminer, mineraler og fytonæringsstoffer
 • Kosthold og identitet – hvorfor spiser du som du gjø
 • Vårt daglige brød – hvordan spise balansert i hverdagen

Hver kursdag vil ytterligere ha fokus på et tema for å gi en dypere forståelse for sykdommer og plager som mange sliter med.

For hvem? Kurset er aktuelt for alle som ønsker å forstå mer av hva som skjer når vi spiser, hva maten inneholder, og hvordan den maten vi spiser påvirker kroppen, og hvordan en kan spise for å forebygge, redusere eller fjerne sykdommer eller plager.
I tillegg vil kurset passe godt for de som jobber med mennesker som terapeuter eller i helsevesenet, eller formidler kunnskap i barnehage, skole eller andre institusjoner. Kurset vil gi økt kompetanse som gjør at du kan bidra med ernæringskunnskap i din arbeidshverdag, hjelpe dine klienter enda mer på veien mot økt livskvalitet og bedre helse, og forstå mer om egen helse og hva som trigger dine spisevaner, plager eller sykdommer.

kursene er åpne for alle, ingen faglige forutsetninger. Påmelding nødvendig.
Sted: Sirius Naturterapeutisk skole
Kursavgift
pr dag kr 980,-
Tider: kl 10 – 17 alle dager.

 1. 17. februar: Fordøyelsen, mer enn bare mage og tarmproblematikk.
  Tarmen og dens bakterier er vår viktigste barriere mot allergier, overfølsomhet og sykdom. Kurset vil gi en innføring i tarmen og bakterienes rolle for en frisk kropp.
 2. 17. mars: Overvekt, diabetes 2 og insulinresistens – søtt blod, sure resultater. Når kroppen har problemer med å fjerne sukkeret fra blodet oppstår en rekke sykdommer og plager som på ingen måte gir deg søte fornemmelser.
 3. 28. april: Må ha det, bare må ha det. Mat som avhengighet. De fleste har matvarer de ikke klarer seg uten. Hvorfor blir vi avhengige av mat som ikke gjør godt for kroppen vår?

DIPLOM og kursbevis, 21 timer  Funksjonell Ernæring:  For dem som deltar på alle tre kursdager.

Lærer: Ingrid Yndestad.  
Hun er Utdannet ernæringsterapeut fra Center for Optimal Terapi (CET) hos Mia Damhus, København.
Videre er hun næringsmiddelteknikker, laborant og kokk. Har en bachelorgrad i sosiologi, og mastergrad i interkulturell kommunikasjon. Har i tillegg en rekke kurs, blant annet innen dialog og samspill, fytoterapi, konstellasjoner og coaching.

For påmelding og informasjon: post@sirius-skoe.no, tlf 97171616
www.sirius-skole.no