MUSKELTERAPI HAUGESUND

Utdanning til Muskelterapeut er  NNH – godkjent.
Det betyr at studiet er faglig kvalitetsikret  og som medlem i en stor og profesjonell organisasjon har du mange fordeler, blant annet god forsikring.
Utdannelsen er praktisk & teoretisk,  deltid over 2 år. Sted: Sirius i Haugesund

Dette kullet  begynte september 2017 , og har avsluttende eksamen juni 2019
Som nybegynner kan du starte utdannelsen:
– Klassisk Massasje
– KST I – III

Yrkeskompetansen: behandling av problemer i muskel- og skjelettsystemet.
Målet med en utdanning i muskelterapi er at terapeuten skal bli i stand til effektivt å finne, løsne og behandle restriksjoner i skjelett- og muskelsystemet. Utdanningen er et tilbud til dem som ønsker en fullverdig utdannelse innen naturterapi, slik at de skal være i stand til å starte og drive egen selvstendig praksis. Utdanningen er bygget opp på samlinger a 4 dager

Faginnhold i utdanningen:
Klassisk Massasje (2 x 4 dager):  Del 1 : 14. – 17. september, Del 2: 12. – 15. oktober
Alle dager kl 09 – 17. Helsemassasje i er utviklet fra Klassisk massasje og er en manipulasjon av kroppens mykvev, muskler og bindevev, med den hensikt å normalisere deres funksjoner. Massasje virker avslappende, blod- og lymfesirkulasjon øker. Det frigis avslappende hormoner som oxytocin som kan være medvirkende til å senke angst, høyne smerteterskel, forbedre immunsystemet, senke blodtrykket og øke næringsopptaket.        Skjermbilde 2015-05-21 09.33.57
Forskning viser at massasje er angstdempende/ medisinreduserende samt reduserer musklenes spenning/gir økt avspenning, bedrer konsentrasjon, minsker produksjonen av stresshormoner og øker generell livsglede.
På kurset lærer du å gi massasje med olje. Det blir undervist i de klassiske grunnleggende massasje- og arbeidsteknikkene som brukes ved oljemassasje. Du vil lære å gi en avslappende kroppsmassasje helt fra tåspissene til hårrøttene, hvor du vil kunne gi hele kroppen, inklusiv armer, ben, ansikt, hender og føtter en helt spesiell fornemmelse av dyp avslapning. Du lærer å jobbe med nervesystemet inkl. bindevevet som ligger mellom huden og musklene med varierende strøk
Etter del 2, ligger en obligatorisk veiledningsdag d. 13. november , en mindre praktisk prøve d. 14. november
Kursbevis og Diplom

KranioSakral Terapi: 1-3  (100 timer)
KST I: 4 1/ 2 dag. Tider dag 1 kl 17 – 21, øvrige dager kl 09 – 17.  Dato: 8. -11. mars  2018
Det undervises i: KranioSakral-systemets grunnleggende anatomi og fysiologi, knoklenes bevegelse (rytmen), nakke, rygg og lend /bedre sirkulasjon av væskene i kroppen, hjerne- og ryggmargshinnene, for at disse skal bli elastiske og smidige, og dermed gi plass til bevegelse av bl.a. knokler, nerver og hjernen. Du vil lære forståelse av kronisk stress. Å teste om din klient har stress og hvordan du behandler det

KST II: 4 dager, kl 09 – 17 alle dager. Dato:19. – 22. aprilAlfa KST, 1
Det undervises i: Generelle teknikker for å avslappe kjeve, leddene i kraniebunnen og hodet, hjernehinnene / øker blodsirkulasjonen i, og til og fra hodet. Spesifikke teknikker for å avslappe ansiktsknoklene, tenner og kjeve, samt avspenne de områdene som har med det sosiale nervesystemet å gjøre.
KST III: 4 dager , kl 09 – 17 alle dager. Dato:24. -27. mai
Det undervises i: Energiteknikker mild og effektiv måte, spesifikke teknikker f. eks i gane / i munnen, ledd som temporal – mandibular leddet, og det sosiale nervesystemet.
To obligatoriske dager med repetisjon og veiledning ligger ca 3 uker gjennomført KST III. Dato: 11. – 12. juni 2018
Teoretisk / praktisk prøve. Dato: 13. juni 2018, Kursbevis og Diplom

Meridian- og energiteknikker: (4 dager). Dato: 2. – 5. august 2018. Meridianlære og meridianenes muskel- og organrelasjoner, samt forskjellige behandlingsmetoder via meridianene, bl.a. akupressur. Du lærer å avbalansere spenningsnivået i hud, sener, leddbånd, muskler og knokler, som for eksempel ved en forstuet fot. Det undervises i Tensegrity,som inneholder noen spesifikke, lette og effektive former for energimassasje-teknikker, og lære å teste hvor i kroppen den primære ubalansen sitter.

Spesifikke behandlingskurs:
Alle relevante knokler og muskler blir gjennomgått med hefte, utspring, funksjon, hvilke nerver som innerverer musklene, hvilken meridianbane som påvirker muskelen og hvor triggerpunktene til avslapping eller aktivering av muskelen er.

 1. Behandling av nakke, rygg, skuldre & armer: (2 x 4 dager), Høsten 2018:
  Dato del 1: 6. – 9. september Del 2: 18. – 21. oktober
  Etter kurset kan du behandle de fleste oppgaver med hodepine, smerter i nakke, skuldre og armer, f.eks. nakkesleng, frossen skulder og tennisalbue.
 2. Behandling av rygg, lend, bekken og ben: (2 x 4 dager). Dato, del: 15. – 18. november,  Del 2: 6. – 9. desember
  Avbalansere hele ryggen, forbedre bevegelsen og lindre de fleste problemer med stivhet eller smerte i kroppen. Spesifikke lidelser som f.eks. bekkenløsning, bekkenlåsning, isjias eller vondt i ryggen.
 3. Behandling av kjeve og kjeveledd: (4 dager)
  Dato: 224. – 27. januar 2019
  Det undervises i å kombinere KranioSakral-teknikkene med avspenning av musklene i og omkring munnen, som har med kjevens funksjon å gjøre (i ansiktet, på halsen og på hodet). Problemer som skjæring av tenner, snorking og hodepine som stammer fra kjeveleddene og/eller fra tennene.

Oppsummering og oppgaveseminar/ fordypningsoppgaven (4 dager). Dato: 21. – 24. februar
Sammenfatning/oppsummering av utdannelsen og seminar vedr. skriving av fordypningsoppgaven ca 3-4 mnd før eksamen.
Klinisk Praksis med klienter: (4 dager): 14. – 17. mars
Dette er en klinisk praksis modul  med eksterne klienter under lærerveiledning

Egeninnsats og journalføring
Det er en forutsetning at du jobber med både det teoretiske og praktiske lærestoffet. Hvert kurs begynner med en grundig repetisjon av det foregående kursinnholdet. Det er viktig å øve /praktisere det nye du lærer fortløpende. Det utleveres protokoller som veiledning til klienter hjemme. Samlet skal det avleveres 75 studentjournaler i løpet av studiet.

Kriterier for godkjenning av studentbehandlingsjournaler:

 • Utfyllende behandlingsoversikt i relasjon til pågjeldende videregående kurs.
 • Relevant målsetting og strategi for behandling.

Muntlig eksamen i Muskelterapi, 12.juni 2019
For å kunne gå opp til avsluttende muntlig eksamen i Muskelterapi og for å kunne motta DIPLOM i Muskelterapi, skal følgende være gjennomført, godkjent og bestått:

 • Bestått prøver i Massasje og KST I – III  og gjennomført alle kurs/fag i utdannelsen inkludert avlevert og godkjent 75 stk behandlingsjournaler
 • Bestått Klinisk praksis
 • Bestått fordypningsoppgave
 • Bestått VEKSfag
 • Minimum bestått Anatomi & Fysiologi, resten av Grunnmedisin innen studiets avslutning.

For Vitnemål i Muskelterapi og fullt medlemskap i NNH, må følgende være bestått:

 • Bestått Naturmedisinsk grunnkurs innen studiets avslutning
 • Grunnmedisin (Anatomi & Fysiologi, Patologi, Mikrobiologi, 1. hjelp)

Økonomi & finansiering
Studiet er selvfinansiert – med veiledende nedenstående kostnad. Det faktureres enten en gang i semesteret eller i forb. med hvert kurs. Det kan innvilges avdragsordning.

Kostnad Muskelterapi: ca kr 80.000
Dette omfatter 440 timer undervisning, alle veiledningsdager, praktiske prøver i Helsemassasje og KST- basis, og Klinisk praksisperiode samt Avsluttende eksamen i Muskelterapi, veiledning /eksamensforberedelse og gjennomføring av eksamen inkl. sensur.  Be om Økonomi / finansieringsplan for studiet.

Kostnad til obligatoriske fag, alle på Sirius:

 • Grunnmedisin: Se egen brosjyre. Nettbasert undervisning. Pensum / lærebøker ,Anatomi & Fysiologi Patologi, Mikrobiologi og 1.hjelp
  Ca 18.ooo samlet for anatomi &fysiologi, Patologi, mikrobiologi og 1. hjelp
 • VEKS-fag (Vitenskapslære, etikk, kommunikasjon og samfunnslære): kr. 4950,-Pensum: «En innføring i VEKSfaget» kr 350,-
 • Naturmedisinsk grunnutdanning 110 timer. ca kr 9800,- Noen få obligatoriske bøker skal anskaffes.

Alle priser: Med forbehold for mindre endringer
Velkommen som student på Sirius

Se: www.sirius-skole.no, post@sirius-skole.no Tlf /97171616